Oefentherapie

Wat is oefentherapie?
Oefentherapie is een onderdeel of verlengstuk van uw fysiotherapeutische behandelingen. Het heeft het doel de belastbaarheid van het lichaam te vergroten tot het niveau wat gewenst en haalbaar is. Een individuele benadering welke sterk verschilt van persoon tot persoon. De fanatieke sporter vereist een andere aanpak dan de persoon die al tevreden is wanneer hij zichzelf weer kan aankleden en wassen. Het gaat hierbij om het trainen van de conditie, de spierkracht, de balans en coördinatie, maar dan wel aansluitend op uw behoefte.

Wanneer kan oefentherapie helpen?
- Een revalidatietraject voor of na een operatie: wervelkolom, heup, knie, enkel, schouder.
- Een revalidatietraject met verschillende soorten (chronische) rugklachten en met (chronische) nek- of schouderklachten en nek gerelateerde hoofdpijnklachten.
- Hersteltraining na een sportblessure.

Wij bieden met onze revalidatietraining beweegprogramma’s aan in het bijzonder voor mensen met één of meerdere van de onderstaande klachten of aandoeningen.
– In beweging met COPD. Lees meer
– In beweging met aanhoudende onverklaarbare lichamelijk klachten (SOLK) bijvoorbeeld fibromyalgie, chronische vermoeidheid, chronische rugklachten. Lees meer
- Senioren Fit Lees meer

Oefenzaal

FCWV beschikt over een ruime oefenzaal van 80 m2 om u zoveel mogelijk de ruimte te kunnen bieden tijdens de behandelingen. De oefenzaal is altijd uitgerust met adequate medische trainingsapparatuur welke onze behandelkwaliteit en resultaten kunnen ondersteunen en optimaliseren. Daarnaast blijven al onze therapeuten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapeutische oefentherapie en revalidatie.

Meld u direct aan voor Oefentherapie